Wednesday, November 19, 2008

Firefly

Το firefly είναι μία σειρά επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε στην Αμερική το 2002. Έπαιξαν μόνο 14 επεισόδια και το 2005 κυκλοφόρησε η ταινία Serenity. Χαρακτηρίζεται σαν sci-fi western και σε internet poll του NewScientist το 2005 βγήκε σαν η No.1 σειρά επιστημονικής φαντασίας.
Την ολοκλήρωσα προχθές και να πω την αλήθεια μου άρεσε. Αν ξεπεράσεις την Αμερικανιά της σειράς με τον ντυμένο σαν ρέμπελο του εμφυλίου ήρωα, τα 6σφαιρα και τα άλογα από το πουθενά, νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς και συ. Οι διάλογοι είναι πολύ καλοί και εξομαλύνουν λιγάκι το καϋμπόϊκο σκηνικό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι τα καλά physics της κίνησης των διαστημικών οχημάτων και κάποιοι τρόποι λήψης που μου θύμισαν έντονα Galactica, το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά. Η ταινία ακολουθεί το στόρι της σειράς και εξηγεί αρκετά που η σειρά δεν πρόλαβε. Κρατάει νομίζω τις ισορροπίες και η τελική γεύση είναι μεν αυτή του "θέλω κι άλλο" άλλα και δω που ήμαστε καλά είναι. Τεσπα σου προτείνω να την δεις

3 comments:

Anonymous said...

Διαστημικό και καουμπόικο;!

Τρελός συνδυασμός...

Τώρα περιμένω και το "οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης του Άρη", διαστημικό με ιππότες... :-)

Πάντως ομολογώ ότι μου κίνησες το ενδιαφέρον με αυτή τη σειρά και κάτι τέτοιες σειρές τις παρακολουθώ μόνο και μόνο για να βλέπω πως σκέφτονται και συνθέτουν ιστορίες και αντικείμενα οι σεναριογράφοι.

Unknown said...

Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ, και είσαι sci-fi fan, πιστεύω οτι θα την ευχαριστηθείς.

Anonymous said...

Sci-fi fan παρούσα! Την είδα πέρσι (και το Serenity επίσης).

Άψογη σειρά, κακώς που την τσεκούρωσαν παρά τις πολύ καλές κριτικές και την υποστήριξη από τους θεατές. Κρίμα...

Την προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα [thumbsup]